Hoe steekt de dienst van Echtvermogen in elkaar?

Wij geloven dat er een passende strategie moet worden uitgestippeld op weg naar een groter vermogen. Met de door u gegeven informatie wordt bepaalt welke strategie we gaan volgen bij uw vermogensvorming. U geeft zelf aan wanneer u wilt starten en voor hoelang u wilt deelnemen aan Echtvermogen. Deze periode wordt verdeeld in drie stappen. De opbouwfase, de hoofdfase en de afbouwfase.

Iemand die zich zeer weinig risico kan of wil veroorloven zal zich in een zeer defensieve strategie thuis voelen. Een ander, die nog jong is en een hele carrière voor de boeg heeft, zal zich wellicht in een meer dynamische strategie thuis voelen. Deze strategie noemen we een profiel. We onderscheiden zes hoofdprofielen:

  • Zeer defensief
  • Defensief
  • Neutraal
  • Dynamisch
  • Offensief
  • Zeer offensief

Opbouwfase

Kiest u ervoor om in te stappen met een grotere inleg, dan heeft u de mogelijkheid om het aankooprisico in de opbouwfase te spreiden. Uw eerste inleg wordt dan eerst zéér defensief belegd. Vervolgens wordt er stap voor stap toegewerkt naar uw persoonlijke fondsenportefeuille. Het tempo waarin deze stappen worden genomen mag u zelf bepalen; snel, middel of langzaam.

Hoofdfase

Tijdens de hoofdfase bekijken we tenminste ieder kwartaal of uw persoonlijke fondsenportefeuille nog aansluit bij de strategie die voor u is uitgestippeld. Soms is het nodig om uw portefeuille te herbalanceren. U hoeft daar niets voor te doen, wij doen dat voor u. Zonder dat u er omkijken naar heeft.

Afbouwfase

Nadert u de door u gekozen einddatum, dan zullen wij uw fondsenportefeuille steeds verder afbouwen naar een zeer defensieve strategie. U mag zelf kiezen op welke manier dit gebeurt: langzaam, middel of snel. Langzaam betekent dat wij eerder starten met het stapsgewijs omzetten van uw persoonlijke fondsenportefeuille naar een zeer defensieve strategie. Als u kiest voor snel betekent dit, dat wij pas op een later tijdstip starten met het stapsgewijs afbouwen naar een zéér defensieve strategie.

Bij Echtvermogen maken we het graag makkelijk voor u. Bekijk eens hoe snel we alles voor u kunnen regelen.

Wilt u weten welke strategie bij u past? Vul enkele vragen in en u krijgt vrijblijvend een deskundig advies. Wees altijd goed verzekerd! Zeker wanneer u op vakantie gaat.